Reflecteren in zomertijd

REFLECTIE TIJD…

De zomer, zonnetje op je gezicht. Met een beetje geluk een paar weken vrij in het vizier.

Ik heb altijd in pieken en dalen gewerkt omdat ik onderneem in het onderwijs en docent was. Het was een luxe om veel vakantie te hebben. Mensen waren en zijn vaak jaloers. Jeetje 4 weken weg???

Ja ik ga 4 weken weg. En sterker nog: ik heb wel zeker 7 weken geen werk, want scholen zijn dicht en mensen zijn op vakantie dus minder coach gesprekken en geen trainingen.

Aan de andere kant is het de maanden met werk dubbel zo druk…

Ik leg me er bij neer en maak deze maanden mijn reflectie maanden.
Ik lees, schrijf, ik teken en ik lummel. Ik knuffel met de hond, maak eindeloze wandelingen en voel. Heerlijk.
Ja het is een voorrecht ondernemen en je tijd zo indelen als jij wilt.

Wat doe jij in de zomer? Neem je voldoende tijd om te lummelen? Om te voelen en te lachen en te zijn met jezelf?

Zoals elk jaar rond de zomer deel ik een reflectie oefening met je voor tijdens jouw vakantie.

Maak eens een mindmap voordat je op vakantie gaat.
Je schrijft jouw eigen naam in het midden van een a4 en daaromheen schrijf je waar je de komende tijd echt behoefte aan hebt.

Je schrijft op waar je van wilt gaan genieten, waar je naar uit kijkt. Maakt niet uit of die dingen realistisch zijn. Je zet hiermee een intentie en het helpt je herinneren aan wat voor jou het meeste van belang is.

Na jouw vakantie, kijk je er weer eens naar. Wat is er gelukt? Wat leerde je daarvan? Hoe voelde dat?

Je draait dan jouw papier om en herhaalt de oefening. Maar nu voor de komende maanden tot de herfst. Welke activiteiten moet jij meer doen? Wat zijn de hulpbronnen die jou hebben geholpen deze zomerperiode? Welke kan je toepassen tijdens drukkere periodes?

Waarom? Omdat we lijken te vergeten tijdens de drukke periodes wat ons helpt. We wachten tot vakanties om te doen wat we nodig hebben. Elke dag hebben we de oplaadmomenten nodig en ik help je graag deze weer te herontdekken.

Wat voor jou van betekenis is, wat jou zingeeft… het is niet ver weg. We kunnen het wel. We moeten het alleen ontdekken, vasthouden en meer toepassen.

Fijne tijd lieve mensen. Relax, onthoud waar je van geniet en doe er meer van.

#talent
#persoonlijkegroei
#coach
#zingeving

Karijn